A Hírös Sport Nonprofit Kft. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társasága. Fő tevékenysége a városi sport- és szabadidős létesítmények fenntartása, üzemeltetése, a létesítményekhez kötődő sportesemények és rendezvények szervezése, koordinálása.

A Társaság üzemelteti az alábbi létesítményeket:

 • Kecskeméti Fürdő,
 • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark,
 • Messzi István Sportcsarnok,
 • Benkó Zoltán Szabadidőközpont, és a szabadidőközpontban található mobil jégpálya,
 • Kecskeméti Atlétikai Centrum,
 • Széktói Stadion,
 • Mercedes-Benz Sport Akadémia,
 • Bóbis Gyula Edzőcsarnok,
 • Tourinform Kecskemét.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. a Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Kht. jogutódjaként jött létre 2008. augusztus 11-én. A Társaság életében mérföldkő volt a Kecskeméti Fürdő 2011. december 22-i nyitása, a régi városi uszodából átalakított, épp emiatt kuriózumnak számító Mercedes-Benz Sport Akadémia 2017. augusztus 29-i átadása, illetve a Kecskeméti Atlétikai Centrum elkészülte, melyet 2019. áprilisától a sportolók, júliustól pedig a lakosság is használatba vehetett. Büszkeségre adott okot, hogy 2018. május 11-én a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítéssel díjazta a Kecskeméti Fürdőt.

Az elmúlt években a létesítményekben szervezett rendezvények száma folyamatosan nőtt, melyek egy része a lakosság szabadidős, sport, és szórakozási igényeit szolgálja ki, másik része pedig a sportegyesületek eseményeit foglalja magába. A legnagyobb rendezvények közé tartoznak a kézilabda, kosárlabda, futsal, és vízilabda mérkőzések, az úszó és uszonyosúszó nemzetközi versenyek és edzőtáborok, az Univer24 – Az úszás ünnepe rendezvény, a városi majális a szabadidőközpontban, és a sportcsarnokban megszervezésre kerülő koncertek.

Kiemelkedő nemzetközi sportesemények:

 • Öttusa Világkupa 2014-2018. között, 5 alkalommal (helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Kecskeméti Fürdő, Benkó Zoltán Szabadidőközpont)
 • Férfi Kézilabda EB-selejtező 2019. június 16-án: Magyarország – Olaszország (helyszín: Messzi István Sportcsarnok)
 • Női Kézilabda EB-selejtező 2018. június 2-án: Magyarország – Fehéroroszország (helyszín: Messzi István Sportcsarnok)
 • Férfi Vízilabda Európa Kupa selejtező 2018. február 15-18. között: Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Románia, Grúzia (helyszín: Kecskeméti Fürdő)
 • Férfi Kosárlabda EB-selejtező 2016. augusztus 31-én: Magyarország – Nagy-Britannia (helyszín: Messzi István Sportcsarnok)
 • Férfi Kézilabda EB-selejtező 2016. január 10-én: Magyarország – Szerbia (helyszín: Messzi István Sportcsarnok)
 • Férfi Vízilabda Világliga-mérkőzés 2015. november 17-én: Magyarország – Románia (helyszín: Kecskeméti Fürdő)
 • Női Vízilabda Világliga-mérkőzés 2015. február 24-én: Magyarország – Oroszország (helyszín: Kecskeméti Fürdő)

A létesítmények kihasználtsága a rendezvényeken kívül is kifejezetten magas.
A Kecskeméti Fürdő három sportágnak az otthona: az úszásnak, az uszonyos- és búvárúszásnak, és a vízilabdának. A sportolói használat napi szinten 200-250 fő körül mozog. A uszoda zónán kívül a gyógymedencéket és a szaunavilágot is sokan kedvelik, illetve a fürdőgyógyászati kezelések is népszerűek. A fürdő éves, összes látogatószáma megközelíti a 370.000 főt.
A Messzi István Sportcsarnokot négy sportág – kosárlabda, kézilabda, röplabda és futsal – hat egyesülete használja napi szinten. A helyi egyesületek edzésein és mérkőzésein kívül válogatott edzőtáboroknak és mérkőzéseknek is otthont ad a sportcsarnok, melynek egyidejű maximális befogadóképessége sportrendezvények esetén 1.900 fő. A sporteseményeken kívül olyan rendezvényeknek is helyszíne, mint koncertek, előadások, kiállítások, játszóházak, céges rendezvények. Ezen programok esetében maximum 1.500-an tartózkodhatnak egyszerre a sportcsarnokban.
A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 174 hektáros füves-fás parkja egy csodálatos természeti környezet a városon belül. A lakóterületekkel is határos szabadidőközpont 36.000 négyzetméter vízfelülettel és mintegy 385.000 négyzetméter erdővel rendelkezik, leglátványosabb pontja a 49 méter magas domb, melynek tetejére 300 méter hosszú, fokozatosan emelkedő betonozott út vezet. A park egy része helyi jelentőségű természetvédelmi terület, a domb lábánál tanösvény található. A szabadidőközpont éves látogatószámáról nincs pontos adat, mivel a 14 év alattiak számára a belépés ingyenes. A 14 év feletti látogatók száma átlagosan évi 120.000-135.000 fő között mozog.
A Társaság legújabb létesítménye a Kecskeméti Atlétikai Centrum, melyet 2019. áprilisában adtak át. A helyi atlétika egyesület sportolóin kívül tájfutók és amatőr futók is használják a kültéri pályát és a beltéri futófolyosót, naponta megközelítőleg 100-an. Rajtuk kívül a kecskeméti rögbi egyesület sportolói is itt végzik az edzéseiket.
A Mercedes-Benz Sport Akadémia az azonos nevű Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia otthona, de az utánpótlás kosárlabdázókon kívül röplabdázók, vívók, a kettlebell sportág képviselői, és a közeli iskolák diákjai is használják a létesítményt. Az épület különlegessége, hogy 1968-2011 között a város Fedett Uszodájaként működött, 2017-től a kosárlabdázók otthona.
A Széktói Stadiont 1962-ben adták át, megépítésében sok kecskeméti lakos is részt vett társadalmi munkában. 2002-ben egy országos stadionfelújítási program keretében felújították: megnőtt az ülőhelyek száma, a fedett lelátórész bővült, felhúztak egy modern fejépületet, valamint sor került a világítás felszerelésére is, amit később az eredményjelzővel együtt korszerűsítettek. 2009-ben automata öntözőrendszert építettek ki a stadionban.
A stadion mellett további 3 füves edzőpálya, illetve egy műfüves pálya is a labdarúgók rendelkezésére áll a stadionban.
A Kecskeméti TE 2008-ban kezdődő 7 éves NBI-es időszaka alatt két Ligakupa, illetve egy Szuperkupa döntőt is rendeztek a Széktói Stadionban, emellett egy alkalommal UEFA Európa Liga találkozóra is sor került itt, amikor a Magyar Kupa győztes KTE a kazah Aktobét fogadta (1-1).