Kellemes baráti, családi programra invitálunk mindenkit a Zöld Küldetés Egyesülettel közösen, a Kecskeméti Fürdő mögötti területre március 19. szombatra és március 20. vasárnapra. A fürdő mögötti területen valósul meg a Kecskeméti Erdőpark, mely fáinak ültetéséhez várjuk a lelkes, természetszerető önkétesek jelentkezését.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Sport Nonprofit Kft. területén, a Kecskeméti Fürdő mögött létrejövő Kecskeméti Erdőpark a Zöld Küldetés Egyesület és a Városi Civil Kerekasztal Fenntartható Fejlődés Szakkerekasztalának kezdeményezésére valósul meg.

A telepített fák regenerálják a természetet, és klímavédelmi célokat szolgálnak. Változatos adottságú és fajösszetételű erdőgyűjtemény jön létre, amely sokszínű növényvilágot felsorakoztató, szabadon látogatható közpark lesz. Helyet adhat kulturális és szabadidős tevékenységeknek, természetvédelemmel és fenntarthatósággal foglalkozó rendezvényeknek, és workshopoknak is.

A faültetéshez több tucat önkéntesre van szükség. A betanítás és a munka során ki-ki kellemes baráti-családi környezetben megismerheti a saját környezete zöldítéséhez is használható megoldásokat, hozzájárulva a nyári hőség csökkentéséhez, a levegő frissítéséhez.

Ültetési időpontok:
2022. március 19-20. szombat és vasárnap 9:00-12:00 és 13:00-16:00 óra között (így összesen 4 turnusban).
Esőnap: március 26-27.

Jelentkezés és további információ

Elérhetőségek:
www.10milliofakecskemet.hu/erdopark
erdoparkkecskemet@gmail.com