Megrendülve tudatjuk, hogy a Kecskeméti RC meghatározó sportvezetője, Breszkó András rövid, de súlyos betegség következtében elhunyt.

BRESZKÓ ANDRÁS (1958 – 2022)

2022. március 3-án rövid, de súlyos betegségben elhunyt Breszkó András, akinek a neve összeforrott a kecskeméti röplabdázással. A röplabda barátai sportvezetőként ismerték, ám kevesen tudták, hogy sportolóként is sokáig űzte ezt a játékot.

Az 1970-es évek elején először a Kecskeméti Dózsa majd a megalakuló Sportiskola színeiben játszott és szerzett több országos utánpótlás bajnoki címet. A középiskola után a civil életben találta meg a helyét, nyugdíjba vonulásáig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnál töltött be vezető beosztást. Örök szerelmével, a röplabdával nem szakította meg a kapcsolatát és először, mint a Tűzoltó SC női csapatanának edzőjeként, majd 1993-tól a kecskeméti férfi felnőtt csapat sportvezetőjeként érkezett közénk, természetesen a szabadideje feláldozásával.

A munkahelyéről hozott szigorú szabályokat magával hozta. A feladat azért van, hogy azt meg is kell oldani- mondogatta. Nem ismerte a lehetetlen kifejezést. Udvarias és határozott volt egyszerre. Tudta, ha valaki kér valamit, azért adnia is kell. Nagyszerű emberismerő volt és remekül alkalmazkodott a nehéz helyzetekhez. De, leginkább dolgozott. Volt szakosztályvezető, szakmai igazgató, technikai vezető, intéző, éppen mire szükség volt. Minden feladatot elvállalt és el is végzett. Csak az adott csapat és a minél jobb szereplés lebegett a szeme előtt.

Részese volt a 90-es évek nehézségeinek, a megújulásnak, az újabb bajnoki címnek és az állandó változásoknak. Edzők, szponzorok, játékosok jöttek, mentek, de Ő végig kitartott. Vidám ember volt. Imádta a barátokat, a társaságot, a nevetést. És mindenkit szeretett, aki a környezetében élt. Igazi jó barátot és sportembert veszítettünk el mindannyian.

Legyen Neked könnyű a föld!

Forrás: Karagics Mátyás