2021. május 14. péntektől ismét látogatható a Kecskeméti Fürdő. A hatályos jogszabályok alapján védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, illetve az ő kíséretében érkező 18 év alatti személy veheti igénybe az uszodát, az élményfürdőt, a szaunavilágot, és a termál medencéket.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. Korm. rendelet határozza meg, hogy az uszodák és fürdők milyen feltételek mellett látogathatók. Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a fürdőlátogatás csak érvényes védettségi igazolvánnyal megengedett. Az oltáskor kapott igazolás, PCR, vagy bármely egyéb negatív teszteredmény nem jogosít fel belépésre.

A védettségi igazolvány bármely személyazonosság igazolására alkalmas fényképes okmány bemutatásával együtt érvényes, amit a fürdő munkatársai belépéskor kötelesek és jogosultak ellenőrizni (az igazolványon szereplő adatokat az üzemeltető nem rögzíti, azokról másolatot nem készít). Ha a vendég a védettségi igazolványt és a személyi dokumentumait nem mutatja fel ellenőrzésre, akkor a belépését az üzemeltetőnek meg kell tagadnia. 

Azon 18. életévüket be nem töltött személyek, akik védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett látogathatják a fürdőt. Amennyiben az életkor nem állapítható meg nyilvánvalóan, a vendégek életkorukat fényképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány) bemutatásával kötelesek igazolni, amit a fürdő munkatársai jogosultak ellenőrizni.

A védettségi, és személyazonosság igazolására alkalmas igazolványok ellenőrzése a fürdő bejárata előtt történik. Kérjük, belépés előtt az igazolványokat készítsék elő, majd mutassák fel kollégánknak, hozzájárulva a gyors és gördülékeny beléptetéshez. Köszönjük!

Vendégek részére maszk viselése nem kötelező. A kihelyezett kézfertőtlenítők, és a 1,5 méteres védőtávolság tartása továbbra is fontos, kérjük ezek betartását.

A bérletek meghosszabbítására az alábbiak szerint biztosítunk lehetőséget:

  • Azon bérlettel rendelkező Vendégeink számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a fürdő zárvatartásának idejével megegyező időtartammal fogjuk meghosszabbítani a bérletét. A bérlethosszabbítás nem automatikus, jelezni kell a fürdő jegypénztárában. A meghosszabbításra a nyitás napjától kezdődően két hónap áll rendelkezésre. Bérlethosszabbításra minden nap 6.00-20.00 óra között lesz lehetőség a pénztárban.
  • Azon bérlettel rendelkező Vendégeink számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy azt a fürdő nyitását követően kapják meg, és így május 14. után még nem látogathatják a fürdőt, a bérletüket azon időszakkal fogjuk meghosszabbítani, amíg nem használhatták a létesítményt. Ez esetben a meghosszabbítást a látogatási lehetőség megnyílásától számított két hónapon belül kell kérni.

A fürdőgyógyászatra érkező betegek számára a védettségi igazolvány nem kötelező. Ugyanakkor a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező betegek a gyógymedencéket nem vehetik igénybe. A fürdőgyógyászat nyitvatartása, és a kezelések igénybevétele a nyitással nem változik.

A fürdő sportolói használata változatlan: csak a versenyengedéllyel rendelkező sportolók és edzőik használhatják az uszoda zónát edzéseken, valamint versenyeken és mérkőzéseken történő részvétel céljából. A versenyek és mérkőzések a szervező sportszervezet döntése értelmében lehetnek zárt kapusak, vagy látogathatók.  Ez utóbbi esetben csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a felügyeletük alatt álló 18 év alatti szurkolók vehetnek részt a versenyeken, mérkőzéseken.

A fürdőben található Aqua Étterem kültéri teraszain az étel és ital fogyasztás védettségi igazolvány nélkül is lehetséges, azonban a belső részeken csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek tartózkodhatnak, kivéve az ételek elvitelre történő megvásárlását. Beltéren a vendégek részére szájmaszk viselése kötelező, kivéve az asztaloknál történő fogyasztáskor.

Az Aqua Body Fitness termet a versenyengedéllyel rendelkező sportolókon kívül a védettségi igazolvánnyal rendelkezők használhatják.

Kérjük, a pandémiás óvintézkedéseket és előírásokat tartsák be. Együttműködésüket, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Péntektől szeretettel várjuk Önöket a Kecskeméti Fürdőben!