A Benkó Zoltán Szabadidőközpont, a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület közös szervezésében rendszeres szemétszedési akció kezdődik a szabadidőközpont területén. A program fő célja, hogy Kecskemét egyik „ékkövét” minél inkább mentesítsék, megtisztítsák a látogatók által eldobált hulladékoktól, szeméttől.

Az akciósorozatról 2021. április 27-én, kedden délelőtt közösen tartottak sajtótájékoztatót a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Józsa Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. létesítmény üzemeltetési és fejlesztési igazgatója, Csáky Csaba, a Szabadidőközpont létesítményvezetője, Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, valamint Farkas Pál, a népkonyha programszervezője, a Porta Egyesület elnöke.

Sajtótájékoztató a szabadidőközpontban 2021. április 27-én az önkéntes szemétszedésről
Sajtótájékoztató a szabadidőközpontban 2021. április 27-én az önkéntes szemétszedésről

A sajtótájékoztatón Kecskemét alpolgármestere ismételten megköszönte a Hírös Sport Nonprofit Kft-nek, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban fokozottan ügyel a tisztaságra és olyan környezetet teremt ott, ahová szívesen jön ki minden kecskeméti. Dr. Patay Balázs pedig többek között elmondta, hogy a szabadidőközpontban a szemetelés szerencsére nem kardinális kérdés. Mert a látogatók döntő többsége értékelve a kiváló környezetet, a természet közelségét és a tisztaságot, nem szemetel. Ugyanakkor megköszönte a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület önkéntes segítségét ahhoz a munkához, mellyel tovább őrzik a gyönyörű létesítmény, „Kecskemét tüdejének” tisztaságát.

Forrás és fotó: keol.hu