2020. 12. 19. szombat
Viola
: 358 Ft   : 292 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk

Jövőre is maradnak a SZÉP-kártya kedvező szabályai

Hírös Sport  |  2020. 10. 29., 09:18

A Kormány döntése értelmében az idei évre meghozott kedvezményes SZÉP-kártya szabályokat az eredetileg tervezett december 31-i határidő helyett 2021. június 30-ig meghosszabbítják.

Jövőre is maradnak a SZÉP-kártya kedvező szabályai

Ez azt jelenti, hogy egészen eddig a dátumig a megemelt keretösszegeket tölthetik fel a cégek munkavállalóik SZÉP-kártyáira. Éves szinten a szálláshely alszámlára így továbbra is 400 ezer, a vendéglátás alszámlára 265 ezer, a szabadidő alszámlára pedig 135 ezer forint tölthető fel. A versenyszférában 800 ezer forint, míg a közszférában 400 ezer forint a felső határ.

A Kormány a koronavírus-válság következményeit enyhítő gazdaságvédelmi intézkedésként áprilisban tette kedvezményesebbé a SZÉP-kártya adózását, és emelte meg a munkáltató által adható keretösszeget. Elengedték a szociális hozzájárulási adót, így a kártya adóterhe 15 %-ra csökkent. Az eredetileg június végéig adott adókedvezményt később december 31-ig meghosszabbíttották, most pedig a 2021. június 30-ig tolták ki.

Egyelőre bizonytalan, mikor indulhat meg a turizmus külföldre, illetve külföldről hazánkba. Erre vélhetően akkor kerül sor, ha már lesz széles körben elérhető vakcina a Covid-19 ellen. Ugyanakkor – mint azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is hangsúlyozta - jó lenne, ha a belföldi turizmus addig sem állna le, és minél többeknek lenne lehetőségük hazai szállás-, illetve vendéglátóhely igénybevételére.

A Kormány továbbra is azt kéri, hogy az emberek ne utazzanak külföldre síelni, legutóbb is ausztriai síelőhelyeken alakultak ki gócpontok.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2020-11-23 11:03:41
A BÁCSVÍZ KVSC úszói 2020. november 21-22-én az V. Diapolo BVSC Őszi Kupán vettek részt. A rendezvényen 21 egyesület 419 versenyzője mérette meg magát a BVSC Laky Károly Uszodában. Mindkét napon nagyszerű eredmények születtek, hatalmas küzdelmek zajlottak a helyezésekért és a jobb időkért.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Feliratkozás most
KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGTEKINTÉSE

Hírös Sport Intézmények