2020. 12. 19. szombat
Viola
: 358 Ft   : 292 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk

Egyéni és országos csúcsokat is javítottak a KTE versenyzői a Messzi István Emlékversenyen

Hírös Sport  |  2020. 08. 17., 14:46

2020. augusztus 15-én huszadik alkalommal rendezte meg a KTE Súlyemelő Szakosztálya a Messzi István Emlékversenyt, melynek ezúttal is a Messzi István Sportcsarnok adott otthont.

Egyéni és országos csúcsokat is javítottak a KTE versenyzői a Messzi István Emlékversenyen

A Messzi István Emlékversenyen – csak úgy, mint a korábbi évek során – a legkiemelkedőbb tehetségű súlyemelők mérettetik meg erejüket. Az idei évben a koronavírus-járvány miatt nem vettek részt külföldi versenyzők, de így is közel 30 egyesület 90 sportolója vett részt az eseményen. Többek között Tatabánya, Szombathely, Debrecen, Kazincbarcika, Körmend, Pécs valamint a Kecskemét.

Hazai oldalról kilenc versenyző indult, név szerint Árva Cintia, Kmegy Máté, Megyeri Dávid, Nagy Dániel, Klajó Kinga, Nagy Noel, Kocsis Bálint, Laczi Katalin és Székely Alexandra.

A juniorok mezőnyében 81 kg-os súlycsoportban Nagy Dániel, egyéni legjobb eredményét megjavítva, 264 kg-os eredménnyel első helyen végzett, és a junior korcsoport legjobbja lett. Kocsis Bálint a 89 kg-os súlycsoportban, szintén egyéni csúcsát túlszárnyalva, ezüstérmes lett. Nagy Dániel teljesítményét különdíjjal ismerték el.

A Kecskeméti TE női versenyzői is egyéni és országos csúcsokkal tisztelegtek az olimpiai ezüstérmes sportoló emléke előtt. Árva Cintia junior korcsoportban 59 kg-os súlycsoportban 72 kg szakítás, 93 kg-os lökés és 165 kg összetett eredménnyel átírta a csúcslistát, és lett a junior és női mezőny legjobbja. Klajó Kinga ugyanebben a súlycsoportban ezüstérmes lett. Székely Alexandra U15 mezőnyben 76 kg-os súlycsoportban ezüstérmes, Laczi Katalin pedig a felnőtt mezőnyben lett aranyérmes 153 kg-os teljesítménnyel.

A férfiak mezőnyében Kmegy Máté 81 kg-ban 315 kg (140;175) eredménnyel 1. lett, a felnőtt korcsoport győztese és az abszolút legjobb férfi versenyző lett. Megyeri Dávid szintén 81 kg-os súlycsoportban bronzérmes, Nagy Noel pedig a 73 kg-os mezőnyben lett első helyezett 256 kg-os eredménnyel.

Októberben városunkban rendezik a Junior Országos bajnokságot, illetve október végén kerül sor a felnőtt Európa-bajnokságra, amelyen két versenyző képviseli Kecskemétet.

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

2020-11-23 11:03:41
A BÁCSVÍZ KVSC úszói 2020. november 21-22-én az V. Diapolo BVSC Őszi Kupán vettek részt. A rendezvényen 21 egyesület 419 versenyzője mérette meg magát a BVSC Laky Károly Uszodában. Mindkét napon nagyszerű eredmények születtek, hatalmas küzdelmek zajlottak a helyezésekért és a jobb időkért.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Feliratkozás most
KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGTEKINTÉSE

Hírös Sport Intézmények