2020. 12. 19. szombat
Viola
: 358 Ft   : 292 Ft Benzin: 330 Ft/l   Dízel: 336 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméti siker az Atlétika Diákolimpián

2019. 10. 22., 14:30

A Kecskeméti Atlétikai Centrum adott otthont október 19-én és 20-án az Atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokság Diákolimpia Országos Döntőjének.

Kecskeméti siker az Atlétika Diákolimpián

A versenyen kiválóan szerepeltek a Bolyai János Gimnázium növendékei. Több számban is a dobogó tetejére állhattak.

Az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Diákolimpia Országos Döntőjében a III-IV., valamint az V-VI. korcsoport versenyzői, csapatban mérték össze tudásukat. Idén mintegy 2.000 csapat 13.400 sportolója nevezett országszerte, de közülük csak a legjobb csapatok és versenyzők juthattak el a kecskeméti döntőre. Magasugrásban a legjobb nyolc, a többi ügyességi számban a legjobb 12, a váltóban a legjobb 16 csapat állhatott rajthoz. A hétvégén 130 iskola több mint 1.600 tanulója mérte össze tudását. Kecskemétet az Arany János Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, Kecskeméti Szakképzési Centrum Szentgyörgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Bolyai János Gimnázium képviselte.

Az általános iskolások korosztályában magasugrásban az Arany János Iskola az ötödik, a Zrínyi Ilona csapata a hetedik lett. Súlylökésben tízedik helyen zárt a Zrínyi.

A középiskolásoknál a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája súlylökésben ötödik helyezést ért el a fiúk között.

A Bolyai Gimnázium leánycsapata remekül szerepelt a Diákolimpián, magasugrás, távolugrás, súlylökés számokban a dobogó legfelső fokára állhattak fel, a diszkoszvetés és a svédváltó csapat ezüstérmes lett, míg a gerelyhajításban bronzérmet szereztek a sportolók.

 

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a Hírös-Sportot a Facebookon!

Még több friss hír

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük olvassa el és fogadja el az adatvédelmi tájékoztatónkat.

Feliratkozás most
KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGTEKINTÉSE

Hírös Sport Intézmények